Print deze pagina

Management Talent Ontwikkeling

SiegerinkMelief heeft veel ervaring met het identificeren en ontwikkelen van managementtalent. Het binnenhalen en trainen van nieuw managementtalent zorgt voor vernieuwing en beweging.
We beginnen samen met de klant om vast te stellen wat talent is, zodat de beelden daarover scherp worden en de keuze van mensen ondersteunend is aan strategische vraagstukken. Kenmerkend voor onze aanpak is dat dit altijd een coproductie is waar het versterkende principe terug komt. We leren leidinggevenden om talent te herkennen en dit doen we op een manier dat dit ook zijn effect heeft voor intern talent. In een workshop leren we leidinggevenden om heel precies te kijken naar dat wat nodig is in een team en welke aanvulling effect kan sorteren.
Het ontwikkelen van talentvolle mensen gebeurt altijd in directe samenwerking met hun leidinggevende of mentor. We leren het talent om zichzelf zodanig aan te sturen dat hij een waardevolle bijdrage kan leveren aan klanten en collega’s. We leren en vragen leidinggevenden om het beste uit talentvolle mensen te halen zodat het collectief er sterker van wordt.
Deze manier van ontwikkelen van talent geeft veel voldoening en biedt een goede basis. Talenten kunnen zich blijvend ontwikkelen en de leidinggevende krijgt daarin alle ondersteuning om gericht mee te ontwikkelen.
Voor organisaties die bewust voor deze benadering kiezen is het resultaat evenredig groot. De meeste talenten blijven en de organisatie ontwikkelt steeds betere handvatten om hier synergie uit te halen.

Contact 06-25012859