Hier vind je onze boeken, Het nieuwste boek is onderweg en verschijnt in maart 2024.

Het boek ‘Uniting Talent, grondpatronen van mensen en organisaties’ van Agnes Siegerink, uitgeverij Houtekiet.
* ISBN: 9789089241412

Leverbaar via de boekhandel, internetboekhandel of direct hier te bestellen.

9789089241412 460x480 1
2010

Samenvatting

‘Uniting Talent’ is bedoeld voor alle mensen die het beste bij zichzelf en bij anderen naar boven willen halen. Voor de toepassing maakt het niet uit waar u werkt, of het nu het onderwijs, de bouw, een ziekenhuis of een bank is. Dit boek toont hoe u als collega’s elkaar kunt opzoeken vanuit uw ‘ruimere’ maat. Het geeft een basis om anders te kijken en inzichten en handvatten vanuit verschillende grondpatronen. Elkaar aanspreken op het beste wat u heeft, zet een proces in gang waar de hele organisatie profijt van heeft. In het boek zijn ervaringen verwoord van mensen die vanuit dit versterkende principe werken.

Een organisatie kun je niet veranderen. Je kunt de organisatie wel van binnenuit versterken en verder ontwikkelen zonder hulp van buitenaf als u de juiste aandacht heeft voor wat onopgemerkt in de organisatie aanwezig is: het potentieel en de talenten van de mensen. Het behalen van resultaten en een goede samenwerking gaan dan hand in hand.

Het boek ‘Doorzien, beter leven en leidinggeven met je eigen manier van kijken’ van Agnes Siegerink, Uitgeverij Houtekiet. *ISBN 97890892447

Uitverkocht, alleen nog als e-boek te bestellen door € 15,- over te maken naar IBAN NL62BUNQ206743279 t.n.v SiegerinkMelief o.v.v. Doorzien plus je e-mailadres.

9789089244796 460x480 1
2016

Samenvatting

Ieder mens heeft een ‘individueelste’ manier van kijken. Dit doorzien is verbonden aan wie jij bent, jouw kern. Door opvoeding en onderwijs raakt dit ondergesneeuwd. Mensen maken hooguit onbewust gebruik van hun eigen ‘doorzien’. Terwijl je, door bewust aan te sturen vanuit je doorzien, de krachtigste sleutel hebt om bij te dragen. Als je vanuit je eigen manier van kijken bijdraagt heb je een impact die authentiek en wezenlijk is in je werk, je gezin of waar dan ook. Om dat verschil in te kunnen maken moet jij je eigen doorzien eerst weer ontdekken. Dit boek is een gids bij alle stappen die je daarin tegenkomt.

Hoe je contact maakt met je eigen doorzien. Hoe je kunt stoppen met het bagatelliseren van je grote bijdrage en die van anderen kunt herkennen. Hoe je plezier krijgt in het overdragen van je wezenlijke kijk op zaken. Maar vooral hoe je levendig wordt als je uit het onderdrukkende van het gemiddelde stapt. Iedereen kan zijn doorzien ‘aanzetten’ op de belangrijkste items in het leven.

Doorzien helpt je om helder vast te stellen welke resultaten je kunt halen, samen met anderen. Het helpt om tot de grootst mogelijke samenwerking te komen. En doorzien leert je hoe je onderstromen van macht en onmacht versterkend kunt ombuigen naar grotere resultaten.

Hoewel de inzichten zijn opgedaan in de praktijk van organisaties zijn de inzichten te belangrijk om het gebruik daartoe te beperken. Veel voorbeelden in het boek gaan ook over onderwijs en het persoonlijke leven. In iedere setting is het belangrijk dat mensen vanuit hun eigen kern met het beste van zichzelf bijdragen.