Coaching

De resonantie die je vaak mist

De mensen die voor hun omgeving een klankbord en spiegel zijn, hebben voor zichzelf ook resonantie en een klankbord nodig. Iemand die zodanig luistert dat jij de nieuwe stappen die je wilt maken voor je ziet en kunt uitvoeren.

Waarderen geeft een nieuwe perspectief

In deze coaching gaat het over dieper luisteren naar jezelf en wat je allemaal weet en voelt en anderzijds over hoe je jouw krachten inzet voor het bereiken van resultaten.

In onze coaching vind je ondersteuning om vanuit vertrouwen, wijsheid en helderheid jezelf dieper te begrijpen en hoe jij de omgeving kunt sturen op resultaten.

Resultaat

Het resultaat is:

  • Je leert woorden te geven aan jouw diepste inzichten in relatie tot jouw werkcontext.
  • Meer vertrouwen in jouw vermogen om vernieuwing te brengen.
  • Dat je aan kunt geven welke bijdrage je nodig hebt van anderen.
  • Anderen versterken in hun bijdragen en hoe ze die verder kunnen ontwikkelen.

 

De gesprekken zijn één op één en duren een uur en een kwartier. Deze vorm van coaching is bijzonder geschikt aan het begin van een groot project of grote verandering.

Veelgestelde vragen over coaching

Moet je een helder leerdoel hebben?

Een leerdoel kan een beginpunt zijn, maar is niet noodzakelijk om coaching te starten. Wezenlijke leerdoelen over het beste van jezelf zijn moeilijk te verwoorden. Goede coaching voegt iets toe over waar je zelf nog geen inzicht in hebt.

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

In coaching worden knooppunten en frustraties positief gezien; het zijn krachten en vermogens waar je nog geen inzicht in hebt. Hoe meer knooppunten, hoe meer potentiële mogelijkheden.

Hoe onderscheid je wat persoonlijk is en wat werk is?

Patronen, zoals bijvoorbeeld dingen zo lang mogelijk alléén doen, belemmeren jou zowel in werk als privé. Het doorbreken van patronen werkt positief door naar je werk en naar je privéleven.

 Wanneer is coaching geslaagd?

Coaching is geslaagd wanneer je aan het stuur bent met het beste van jezelf. In de praktijk heb je dan een versterkende uitwisseling met anderen. Je bent duidelijk in je communicatie over wat je zelf weet en je laat duidelijk blijken dat je de ander hebt gehoord. Deze uitwisseling leidt tot vernieuwende resultaten, versterkende samenwerking en een constructieve sfeer. Jouw intelligentie stel je in dienst van wijs omgaan met waar de omgeving mee geholpen is.

Klanten over onze coaching

Coen foto

Coen van der Heiden Architect MSc, Projectmanager huisvesting | Ons Middelbaar Onderwijs (OMO)

‘Adequate instrumenten voor de omgang met je kernkwaliteiten’

“Voordat ik deelnam aan de één-op-één coaching dacht ik mijzelf voldoende te kennen. Dat ik een hoog-sensitieve aanleg heb, is mij ooit in mijn universiteitsjaren al verteld. Ik verwachte eigenlijk geen nieuwe inzichten. Rob Melief leerde mij gedurende een klein aantal sessies begrijpen dat mijn kwaliteit van het doorzien van mensen en situaties ongezien en ook onbegrepen kan blijven in mijn werkomgeving. Vaak wist ik bij een eerst ontmoeting binnen een seconde wat een nieuwe klant of collega wat dreef of hoe hij of zij in elkaar zat, maar had ik geen idee om met deze indrukken iets te doen. Dit bleef uiteindelijk een blokkade in mijn dagelijks werk, zeker nadat ik in een grote organisatie ging werken waarin veel belangen en onderstromen zich tegelijk aandienden. Rob leerde mij een instrumentarium te ontwikkelen om met mijn kernkwaliteit om te gaan en dit om te zetten in heldere en doelgerichte communicatie vanuit een groter inzicht in de menselijke interacties in grote en complexe organisaties.”